Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Plutselig var denne Mercedesen søkk vekk

Victors kabriolet ble stjålet i bilforretningen som skulle selge den for ham.

STJÅLET: Denne Mercedesen ble stjålet mens den sto for salg hos en bilforhandler i Stavanger. Foto: Privat
STJÅLET: Denne Mercedesen ble stjålet mens den sto for salg hos en bilforhandler i Stavanger. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 65-åringen skulle selge sin Mercedes kabriolet, og leverte den til Bilsenteret Stavanger i Hillevåg for at de skulle selge bilen, skriver Rogalands Avis.

Victor Sømme leverte inn bilen på bilsenteret for kommisjonssalg i januar. Han hørte ingen ting før forretningen ringte ham 25. mars og spurte ham om han hadde vært der og hentet bilen.

Det viste seg at hans Mercedes E 200 var blitt stjålet mens den sto hos bilforhandleren.

- Vil advare andre - Jeg vil advare andre mot å gjøre samme feil som meg. Nå mener Bilsenteret at det er min forsikring som må dekke tapet, men i kommisjonskontrakten står det ingenting om tyveri, kun skade. Og jeg stiller spørsmål om hvordan det er mulig å gå inn i en bilforretning midt på dagen og bare kjøre ut med en av bilene - uten å bli oppdaget, sier en opprørt Sømme til Rogalands Avis.

Videre skriver avisa at bilen ble meldt stjålet mandag 25. mars, men vitner har observert en person som kjørte ut med kabrioleten fredag 22. mars.

- Bilen sto usikret i et ubevoktet lokale. Jeg tror nøkkelen lå i bilen, for det har jeg sett er vanlig hos denne forhandleren, men bilforretningen vil ikke si hvor nøkkelen var. Jeg vil anmelde dem for uaktsomhet, sier Victor Sømme til Dagbladet.

- Det får han bare gjøre, sier daglig leder Erling Johnsen i Bilsenteret Stavanger til Dagbladet.

Han ønsker ikke å kommentere Sømmes påstand om at Bilsenteret pleier å la nøklene ligge i bilene.

Krangler om forsikring - Jeg vet ikke hvor nøklene var, sier Johnsen til Dagbladet.   

Til Rogalands Avis sier han at tyven på en eller annen måte må ha fått tak i nøklene.

Bilsenteret Stavanger mener tyveriet skal dekkes av Sømmes forsikring, og avviser at Bilsenteret Stavanger har ansvaret for det som er skjedd.

Erling Johnsen hevder overfor lokalavisa at det er vanlig praksis at det er forsikringen til bilselger som gjelder når den står for kommisjonssalg.

Dette er Victor Sømme dypt uenig i.

- I komisjonskontrakten står det ikke et ord om at min forsikring skal dekke tyveri av bilen hos bilforhandleren. Jeg er rimelig trygg på at Bilsenteret må ta ansvar for uaktsomheten som er utvist i denne saken, sier han til Dagbladet.

Bilen funnet Politiet har foretatt avhør i saken.

- Vi har avhørt en navngitt person, som vitner mener de har sett kjøre av gårde med bilen. Han benekter dette. Vi har også gjort noen tekniske undersøkelser, sier seksjonsleder Vegard Sandland ved Rogaland politidistrikt til Rogalands avis.

Victor Sømme opplyser i dag Dagbladet om at bilen ble funnet i 22-tida i går kveld, og at det nå er hos politiet for tekniske undersøkelser.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media