VINDUSPLASS: SAS-passasjer Trond Laksaa merket ikke sammenstøtet, men så plutselig at det begynte å komme politi og brannbiler til flyet. Under taksing mot rullebanen traff det et mindre fly og ødela vingen. Ingen ble skadd. Foto: Trond Laksaa
VINDUSPLASS: SAS-passasjer Trond Laksaa merket ikke sammenstøtet, men så plutselig at det begynte å komme politi og brannbiler til flyet. Under taksing mot rullebanen traff det et mindre fly og ødela vingen. Ingen ble skadd. Foto: Trond LaksaaVis mer

- Plutselig var det fullt av politi og brannbiler

Prest Trond Laksaa og sønnen sitter og venter i SAS-flyet i New York som dultet borti et annet under taksing. Avgangen er nå innstilt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Prest Trond Laksaa og sønnen hans Andreas skulle etter planen ha tatt flyet fra New York til Oslo i natt.

Men da SAS-flyet dultet borti i et annet under taksing, ødela det deler av vingen, og ble stående på bakken. Ingen personer ble skadd i ulykken.

- Vi har sittet her i fem og en halv time nå. Flyet står ved gaten og de forsøker å fjerne og reparere en vinglet, sier Laksaa til Dagbladet i 06.30-tida.

Plutselig politi Han sier han ikke merket sammenstøtet med det mindre amerikanske Embra-flyet. Ingen personer ble skadd i noen av flyene under
sammenstøtet.

- Vi merket ingenting, men plutselig så vi fullt av brannbiler og politibiler utenfor, sier han.

Han sier det har vært noe murring blant passasjerene ,men at det er relativt god stemning i flyet selv om tida går.

- Det har vært god informasjon fra SAS hele tida. Kapteinen og styrmannen har kommet ut og informert om hva som skjer og at det er trygt og ingen fare, sier han.

Må hjem til konfirmasjon - Passasjerene har fått tilbud om å booke om til fly via København og vi har fått mat og drikke. De som ønsker det har også fått strekke på beina en liten tur, sier Laksaa til Dagbladet.

Trond og sønnen Andreas har vært på ferie i USA i en uke. Nå håper han han at de kommer seg avgårde om ikke så alt for lenge.

- Jeg jobber som prest og må hjem til Narvik. Det er konfirmasjoner til helga og der har jeg som prest en liten jobb å gjøre, sier Laksaa.

Laksaa opplyser i 07-tida at mekanikerne ikke klarte å rette feilen.

- Etter nærmere seks timers venting er flyet nå innstilt og vi må overnatte på hotell, skriver Laksaa på sin Facebook-side.

- Prøver å få alle til Europa Pressekontakt Tormod Sandstø i SAS bekrefter at flyet er kansellert.

- Vi hadde som mål å få flyet på vingene, men det lot seg ikke gjøre. Det var totalt 242 passasjerer om bord. 60 til 70 av disse ble booket om til København og Stockholm rett etter sammenstøtet. Nå jobbes det på spreng for å skaffe nye fly til de resterende. Vi prøver å få alle til Europa, se de i hvert fall er ett steg nærmere, sier han.

Om det er teknisk årsak eller en tidsfaktor som førte til kanselleringen er foreløpig uklart.

REPARERER: Det er skader på vingletten, helt på tuppen av vingen, som må fjernes og fikses før take off. Foto: Trond Laksaa
REPARERER: Det er skader på vingletten, helt på tuppen av vingen, som må fjernes og fikses før take off. Foto: Trond Laksaa Vis mer