Plutselig var hytta til Kåre sporløst forsvunnet

- Jeg vil ha hytta mi tilbake, sier hytteeieren.

HYTTA PÅ TUR: Her tar Rennebu Transport med seg hytta til Kåre Opøien, på oppdrag fra den nyeste eieren av hytta. Mysteriet om den forsvunnede hytta er nå oppklart og saken politianmeldt. Foto: Rennebu Transport
HYTTA PÅ TUR: Her tar Rennebu Transport med seg hytta til Kåre Opøien, på oppdrag fra den nyeste eieren av hytta. Mysteriet om den forsvunnede hytta er nå oppklart og saken politianmeldt. Foto: Rennebu TransportVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kåre Opøien fra Oppdal kjørte til Orkdal tirsdag, men da han kjørte forbi hytta si fikk han seg en overraskelse.

- Hytta mi var borte. Det var jo i grunnen ganske spesielt, sa Opøien til Adressa.no, som først omtalte den mystiske hytteforsvinningen.

Opøien politianmeldte tyveriet av hytta, som sto på en lagringsplass etter at han kjøpte den i oktober i fjor, men etter at saken fikk medieomtale i Adressa kom det raskt tips inn som ga flere opplysninger i saken.

Det viste seg nemlig at Rennebu Transport hadde vært og hentet hytta og flyttet den to kilometer til et annet sted - på oppdrag fra en annen hyttekjøper.

- Jeg kjøpte hytta i fjor. Men selgeren sier han har glemt hele salget. Han solgte hytta til en ny kjøper, som flyttet den, sier en oppgitt Kåre Opøien til NRK, som i dag følger opp saken.

Det er en oppgitt hyttekjøper Dagbladet snakker med på telefon i kveld.

- Selger la seg flat overfor meg, men jeg sa at jeg bare vil ha hytta mi tilbake. Jeg tenker å ha den som anneks på hytta, sier Opøien til Dagbladet.

Rune Aftreth, daglig leder i Rennebu Transport, var med å flytte hytta til Opøien på oppdrag fra kjøper nummer to.

- Hyttekjøper nummer to var helt uvitende om dette. Dette må nå avklares mellom kjøper og selger. Jeg oppfatter hele historien som komisk, selv om det selvsagt er en alvorlig sak også, sier Afreth til Dagbladet.

Det har ikke lykkes Dagbladet å finne selgeren av hytta.

HYTTA SOM FORSVANT: Her kjører hytta til Kåre Opøien av gårde. Foto: Rennebu Transport
HYTTA SOM FORSVANT: Her kjører hytta til Kåre Opøien av gårde. Foto: Rennebu Transport Vis mer