Pøbler ramponerte årets russebuss

Guttegjengen brukte to millioner kroner og tre år av sin tid for å skaffe til veie tidenes russebuss. Natt til lørdag ble den totalherpa av ungdomsgjeng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var et sørgelig syn som møtte russegjengen da de ankom parkeringsplassen ved Ormøya i Oslo i går morges morgen. Russebussen «Nimbus», som ble kåret til «Årets Russebuss», var totalt ramponert.

Alle vinduene på bussen var knust, interiøret ramponert, instrumenter på dashbordet ødelagt og frontlyktene slått inn.

I løpet av nattas mulm og mørke hadde en gjeng ungdommer ødelagt det de kunne finne på, i og rundt bussen.

FØR: Slik så bussen ut før hærverket. Foto: Privat.
FØR: Slik så bussen ut før hærverket. Foto: Privat. Vis mer

- Det verste er at bussen allerede er solgt til noen 95-gutter fra Nesbru. De har allerede betalt 469.000 kroner for bussen som skulle til EU-kontroll på mandag, sier buss-sjef Petter Barre Dahl (19).

- Ingen forsikring
Når Dagbladet møtte ildsjelene bak russebuss-prosjektet i går kveld, hadde de brukt store deler av dagen på å rydde opp glasskår og søppel som lå strødd rundt bussen

- Bussens registreringsskilter er levert inn og vi har ingen forsikring. Dette må vi betale selv, men vi er helt blakke etter russetida, sier buss-sjefen til Dagbladet.

ETTER: Natt til lørdag ble russebussen "Nimbus" totalramponert av en ungdomsgjeng. Petter Barre Dahl  (19) er buss-sjef og sammen med økonomisjef Fredrik Elvebakk (19), Johannes Nilsen og Emil von Trepka (18) hadde de håpet på en bedre slutt på russetida.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
ETTER: Natt til lørdag ble russebussen "Nimbus" totalramponert av en ungdomsgjeng. Petter Barre Dahl (19) er buss-sjef og sammen med økonomisjef Fredrik Elvebakk (19), Johannes Nilsen og Emil von Trepka (18) hadde de håpet på en bedre slutt på russetida. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

Ifølge Barre Dahl skal det være flere vitner til hærverket. I løpet av dagen har de fått vite at gjerningspersonene skal være en gjeng bestående av 7—8 gutter. Gjengen skal ha ankommet med bussen i 23.30-tiden på fredag. Da skal de ha vært innom en bensinstasjon i nærheten, før de så gikk løs på russebussen. Gjengen har også bedrevet hærverk i området rundt og skal ha fått holde på hele natta.

- Vi håper de ble filmet på bensinstasjonen. Vi har bedt om at de sparer på opptakene så politiet kan se, sier Petter Barre Dahl. Gutta har ennå ikke formelt anmeldt forholdet, men har vært i telefonkontakt med politiet.

Tagget
- Pøblene hadde tagget bokstavene HG og OD på bussen, sier Barre Dahl som tror det kan være en signatur fra ugangskråkene.

ØDELAGT: Bussen er ikke i kjørbar stand etter hærverket. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
ØDELAGT: Bussen er ikke i kjørbar stand etter hærverket. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

Til sammen investerte de 30 medlemmene på russebussen rundt 2 millioner kroner for å få bussen i stand.

- Det var et vellykket prosjekt og vi har hatt det veldig gøy i russetiden. Det er bare så synd at det skulle ende slik, sier Barre Dahl.

Selv om russen har vært til bry under russetiden, håper buss-sjef Barredal at politiet tar saken på alvor.

KNUST GLASS: Johannes Nilsen og kameratene måtte bruke dagen på å rydde opp etter pøblene.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
KNUST GLASS: Johannes Nilsen og kameratene måtte bruke dagen på å rydde opp etter pøblene. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer