Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Poker er nettvinneren

Sju prosent av de spurte brukte i juni Internett eller mobiltelefon til pengespill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stadig flere nordmenn bruker nettet til pengespill, og poker styrker stillingen som det største nettspillet.

Det er Opinion som fire ganger i året gjennomfører en undersøkelse om spilleadferden på Internett og mobiltelefon for Lotteri- og stiftelsestilsynet. I fjor svarte seks prosent av de spurte fra 18 år og oppover at de brukte nett og mobil til pengespill. Dette tallet økte til sju prosent i juni, og tilsvarer 245 000 personer.

Poker øker fortsatt som nettspill. I juni svarte 45 prosent av de spurte at de spilte poker siste gangen de spilte på Internett eller mobiltelefon. Tilsvarende tall i mars var 33 prosent.

Det er klart flest yngre menn som bruker elektroniske kanaler til pengespill. 19 prosent av de spurte i alderen 18-29 år svarte i juni at de bruker nettet til pengespill. 12 prosent av mennene spiller på nettet, mot 3 prosent av kvinnene.

Nesten 60 prosent av de spurte i juni svarte at de bare spiller på utenlandske nettsteder, og dette er vesentleg flere enn i mars. 23 prosent svarte denne gangen at de bare spiller på norske nettsteder, og det er en klar nedgang fra siste måling.