Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Pokerforbudet oppheves neste år

Per Sandberg har troen foran kveldens pokerturnering.

POKER-PER: Per Sandberg er klar for en lang pokerkveld i Posthallen i Oslo i kveld. Foto: Ole Morten Melgård
POKER-PER: Per Sandberg er klar for en lang pokerkveld i Posthallen i Oslo i kveld. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frp-nestlederen har fått egen mentor og håper på suksess når han setter seg ved pokerbordet i Posthallen i Oslo i kveld.

- Jeg gleder meg stort. Og hvis det går bra, drar jeg Dublin i april for å stille opp i NM, sier Per Sandberg til Dagbladet.

På norsk jord Norgesmesterskapet arrangeres utenfor landets grenser fordi det ikke er tillatt med pengepremier her til lands.

- Det skal det bli en slutt på. Kulturministeren jobber med saken og vi regner med å få til en løsning, slik at forbudet oppheves i 2015. Mitt håp er at det første NM i poker med pengegevinster kan spilles på norsk jord neste år, sier Sandberg.

- Hva slags summer ser du for deg?

- Kanskje ei maksgrense på 5-6000 kroner. Jeg tror det begrenser seg selv, jeg. Men en sånn sum kan de fleste pokerinteresserte klare å skrape sammen et par ganger i året for å spille turnering.

Poker i Sotsji Sandberg mener pengepokerforbudet er et paradoks.

- Nordmenn har jo allerede fri tilgang til å spille poker. Når OL-utøverne våre sitter i Sotsji og spiller om hundretusener av kroner, så kan selvsagt hvem som helst av oss gjøre det på nettet.

I regjeringserklæringen er punktet om legalisering av pengepoker plassert i  kapittelet om idrett - i stedet for kapittelet om spill, der man skulle tro det hørte hjemme.

Her heter det: «Regjeringen vil tillate mesterskapsturneringer i poker med klare beløpsgrenser gjennom et unntak i lov.»

- Under regjeringsforhandlingene på Sundvollen var den store diskusjonen om poker er en prestasjonsidrett. Vi hadde forberedt oss grundig og viste til et par svenske dommer, som slo fast at så er tilfelle, sier Frp-nestlederen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!