Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pokerklubb-sjef tiltalt: - Millioner i omløp

Politiet mener pokerklubben «Sentralen» var døgnåpen og at enorme pengesummer byttet hender. Nå er det de anser som hovedmannen tiltalt.

RAZZIA: Politiet aksjonerte mot flere adresser i Oslo i fjor vår. I Brugata fant de denne pokerklubben. Foto: Politiet
RAZZIA: Politiet aksjonerte mot flere adresser i Oslo i fjor vår. I Brugata fant de denne pokerklubben. Foto: Politiet Vis mer

Sjetonger, capser og kopper merket med «Sentralen». Politiet er ikke i tvil om at det var en organisert og profesjonell drift ved pokerklubben som ble avslørt i Brugata i mars i fjor. Nå er mannen som blir ansett som lederen av klubben tiltalt.

- Hvor store summer som har vært i omløp, vil vi dokumentere i retten. Men det er snakk om et betydelig beløp. Ikke alt har skjedd over konto, og vi mener det har vært store kontantsummer også. Det er millioner det er snakk om, sier politiadvokat Stian Thommesen.

Døgnåpent

Mannen i 50-åra som 11. februar må møte i Oslo tingrett, skal ifølge tiltalen ha drevet klubben og vært administrator i flere år. I retten vil det legges fram bevis for aktivitet siden november 2014.

Hvor mange spillere som har vært innom dørene i lokalet, som ble leid fra Thon eiendom, er uvisst. Åpningstidene skal derimot ha vært av det fleksible slaget, og klubben skal ifølge politiet ha hatt flere ansatte på jobb.

- Slik vi ser det, har det vært døgnåpent så lenge det har vært spillere. Så har man holdt spillet gående til man er ferdig, og starter opp igjen straks nye spillere er klare. Det var jevnlig arrangementer og turneringer, forklarer Thommesen.

SJETONG: Politiet mener det har vært flere millioner i omløp hos pokerklubben. Foto: Politiet
SJETONG: Politiet mener det har vært flere millioner i omløp hos pokerklubben. Foto: Politiet Vis mer

Knyttes til hvitvasking

Det var etter lengre tids bekymring og tilbakemeldinger fra Lotteritilsynet at væpnet politi i fjor vår slo til mot fem adresser hvor de mente det ble drevet ulovlige pokerklubber. Politiadvokaten forteller at det ikke bare er aktiviteten i lokalet som skaper bekymring.

- Det mistenkes også at klubbene og pengene som omsettes knytter seg til annen kriminalitet og hvitvasking, sier Thommesen, som legger til at de fremdeles følger med på pokermiljøet i hovedstaden.

- Vi ser at klubbene vi har aksjonert mot i fjor vår er borte, men vi vet om flere og har aksjonert mot mindre klubber i etterkant av den razziaen. Vi har også grunn til å tro at det finnes større klubber i sentrum av Oslo, som vi vil følge med på i tida framover.

Den tiltalte mannens forsvarer, advokat Jan Christian Kvanvik, skriver i en SMS til Dagbladet at han skal gjennomgå grunnlaget for tiltalen med sin klient. Før dette er gjort, ønsker han ikke å kommentere saken.

VAREMERKE: Pokerklubben gikk under navnet «Sentralen». Politiet fant blant annet capser med navnet på. Foto: Politiet
VAREMERKE: Pokerklubben gikk under navnet «Sentralen». Politiet fant blant annet capser med navnet på. Foto: Politiet Vis mer

Henla sak mot eiere

Det var etter lang tids etterforskning at politiet i fjor slo til mot de aktuelle klubbene. Målet for aksjonen var ikke å ta spillerne, men dem som sto som arrangører eller tilrettela for ulovlig spilling.

Også selskapene som eide eiendommene som ble brukt, ble etterforsket i etterkant av razziaen. Blant disse var kjente navn som KLP eiendom, Skanska og Søylen Næringseiendom, som alle risikerte straff for å medvirke til ulovlig pokervirksomhet ved å leie ut til klubbene.

Ifølge Thommesen ble saken mot Thon eiendom, som sto som eier av adressen hvor «Sentralen» holdt til, henlagt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media