Pokerspiller (26) tatt for karibisk kokainpost

Politispanere sto klare på postkontoret i Stavanger. Nå er storgambleren dømt til tre års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 26 år gammel mann ble i Stavanger tingrett denne uka dømt til tre års fengsel, hvorav et halvt år betinget, for forsøk på grov narkotikaforbrytelse. Ifølge dommen prøvde han å smugle kokain fra De karibiske øyer til Norge via posten.

I retten oppga 26-åringen at han lever av å være pokerspiller.

Dyr ferie Den spesielle narkohandelen skal ha kommet i stand under en spontan guttetur til i Aruba i fjor vinter, da den antatte hovedmannen og to venner av ham hadde vunnet store beløp på nettpoker.

Mange måneder seinere, i november, ble en pakke påført pokerspillerens navn og Stavanger-adressen til hans kamerat (28) sendt fra øya Bonaire utenfor Venezuela. På veien til Norge oppdaget tollmyndighetene i Nederland at pakken inneholdt 579 gram ren kokain.

Etter at Kripos ble varslet fikk norsk politi narkopartiet, byttet det ut med en helt lik pakke og leverte den hos Posten i Stavanger.

Da 28-åringen kom for å hente forsendelsen, ventet politiets spanere på ham ved postkontoret. Både vennen og 26-åringen ble kort tid seinere pågrepet og varetektsfengslet.

- Utenkelig 579 gram rent kokain tilsvarer omlag 1,7 kilo kokain slik det i utblandet form selges på gata i Norge, og var verdt mange hundre tusen kroner. Da han ble konfrontert med beslaget, hevdet imidlertid hovedmannen at det var hasj - og ikke det langt dyrere pulverstoffet - han hadde bestilt fra sine nyervervede venner «Tom og John» på Aruba.

Men tingretten festet ikke lit til at de karibiske narkoselgerne hadde sendt kokain til 26-åringen ved en feil.

- Det framstår som utenkelig at selgerne skal ha sendt mer enn enn det han har bestilt og betalt for, heter det i dommen.

Pokerspillerens venn, som også sa han trodde det var hasj han skulle hente for 26-åringen, ble til en viss grad trodd, og fikk en langt mildere straff - 120 dagers fengsel.

- Retten mener det er utvilsomt at [hovedmannen] kynisk har brukt andre i saken. Han har fått en annen til å være mottaker. Han har fått fem andre til å overføre pengene. (...) [Den medtiltalte vennen], på sin side, fremsto for retten som noe naiv, heter det i dommen.