BLE RANET: Etter ranet var tysk politi og ambulanser raskt på plass utenfor lokalet hvor European Poker Tour i Berlin gikk av stabelen. FOTO: Kjetil Flåten
BLE RANET: Etter ranet var tysk politi og ambulanser raskt på plass utenfor lokalet hvor European Poker Tour i Berlin gikk av stabelen. FOTO: Kjetil FlåtenVis mer

Pokerturnering ranet med machete og pumpehagle

- Da jeg så at alle begynte å springe, skjønte jeg at det var noe alvorlig på ferde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet) Flere bevæpnede ranere stormet en pokerturnering i Berlin lørdag ettermiddag, og stakk av med en ukjent pengesum.

- Jeg hørte glass som ble knust og trodde først det var en servitør som falt, men da jeg så at alle begynte å springe, skjønte jeg at det var noe alvorlig på ferde, sier Kjetil Flåten, redaktør i Norsk Pokermagasin til Dagbladet.

- Fryktelig dramatiskHan befant seg i hotellet like overfor pokerturneringslokalet da ranerne slo til, men fulgte med på en livesending fra turneringen.

- Da jeg så hva som skjeddde, løp jeg bort til turneringen og møtte flere forskrekkede pokerspillere og kolleger fra andre land. Mange synes dette var fryktelig dramatisk og bar tydelig preg av hva som hadde skjedd, forteller Flåten.

De første meldingen som kom etter ranet, tydet på at ranerne fikk med seg 800 000 euro, altså over seks millioner kroner. Men dette blir nå avvist av tysk politi som hevder det kun er snakk om en mindre pengesum.

European Poker Tour i Berlin har pågått hele uken, og det skal ha vært rundt 500 spillere til stede da ranerne slo til. Ranerne hadde med seg pumpehagler og macheter, ifølge øyenvitner Flåten har snakket med.

- Folk skriker og gråterDen svenske bloggeren Lina Olofsson forteller at ranerne plutselig kom inn i lokalet i Hyatt-hotellet i Berlin. Ifølge henne måtte pokerspillerne gjemme seg under bordene eller løpe ut av lokalet da bevæpnede ranere tok seg inn.

- Det er kaos. Folk skriker og gråter, sier Olofsson, som skriver for den svenske avisen Aftonbladet.

Den danske avisen Ekstra Bladet skriver at timingen antakelig var velvalgt ettersom det skal ha vært mye kontanter i omløp da ranerne slo til. Kjetil Flåten har ikke noe tro på at det skal ha vært så mye kontanter i omløp, slik Estra Bladet hevder.

- Pokerdeltakerne skulle betale 10 000 euro for å delta i turneringen som skulle til å starte da ranerne slo til. Men man har god kontroll på kontantene under slike tureringer, og de færreste betaler deltakeravgiften i kontanter, forteller Flåten.

MØTTE FORSKREKKEDE VITNER: Redaktør i Norsk Pokermagasin, Kjetil Flåten, møtte flere pokerspillere og kolleger fra andre land som hadde flyktet ut av pokerlokalet etter at ranerne slo til. Foto: Privat
MØTTE FORSKREKKEDE VITNER: Redaktør i Norsk Pokermagasin, Kjetil Flåten, møtte flere pokerspillere og kolleger fra andre land som hadde flyktet ut av pokerlokalet etter at ranerne slo til. Foto: Privat Vis mer