Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pol Pot på ny

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Pol Pot har gitt sitt første intervju på nærmere 20 år. Han erklærte seg uskyldig i folkemord og angret intet. Skylden lå hos andre, var den døende mannens budskap fra jungelen. Selv hadde han kjempet for sitt folks lysende framtid. Alle hodeskallene som er utstilt i et redselskabinett av et historisk museum i hovedstaden, var smuglet inn i landet av vietnamesere. Kambodsjanere har ikke så store hoder, fikk vi høre. Følgelig dreide det som om vietnamesiske skjeletter.
  • Pol Pots forbrytelser er blant de mest gruoppvekkende eksempler på hvordan en abstrakt idé om det rettferdige samfunn parret med maktbegjær, har kunnet forårsake massedrap. Pol Pot tviholder på sin drømmeverden; han vil innbille oss andre at han har målt hodeskaller, og at man ved det kan avgjøre hvilken nasjon skjelettene stammer fra. Det eneste beroligende er at hans evne til å gripe makten tilhører historien.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!