Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pol-sjef på gratistur til OL

Bravida tok regningen på rundt 100 000 kroner da Knut Grøholt og kona var i Sydney-OL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Etter skandalen i Vinmonopolet før helga, har administrerende direktør Knut Grøholt suspendert 13 ansatte, fordi de har mottatt drikkevarer, turer og andre gaver fra leverandører.

Nå bli Grøholt selv konfrontert med en gratistur. Sensommeren 2000 ble han og kona sendt til Sydney-OL av Telenor-bedriften Bravida, en tur som kostet over 100 000 kroner.

- Jeg spurte aldri om hvorfor jeg var invitert, men tenkte kanskje at det kunne være på grunn av min funksjon i NAVO (en arbeidsgiverorganisasjon, journ.anm.), der både Telenor og Bravida er medlemmer. Jeg nærmest utelukket at det kunne være på grunn av Vinmonopolets kundeforhold til Telenor, sier Grøholt til Bergens Tidende.

- Var med som pol-sjef

Pol-sjefen sier at gaveforbudet ikke bare gjelder fra leverandører av drikkevarer, men også fra de som leverer andre varer og tjenester til Vinmonopolet.

Grøholt mener likevel at han ikke brøt dette regelverket da han dro på OL-tur.

Daværende Bravida-sjef Jan Kåre Pedersen sier imidlertid til Bergens Tidende at Grøholt ble invitert som en kunde fra Vinmonopolet og ikke gjennom engasjementet i NAVO.


Skal granskes

På grunn av denne saken, og en reise til friidretts-VM i Athen i 1998, betalt av Telenor, skal også Grøholt nå granskes. På lik linje med de ansatte han har suspendert.

- Min vurdering er at dette er relevant og normal omgang med andre personer i nærings- og samfunnslivet. I lys av de siste dagers hendelser har jeg orientert styreleder, og disse forholdene skal vurderes i den pågående granskingen på samme måte som andre forhold, opplyser Grøholt i en pressemelding i dag.

Han har også kontaktet en skattejurist som skal se på om denne reisevirksomheten skal beskattes.

Les også: Videoopptak avslører Ekjord

PÅ TUR: Knut Grøholt og kona dro på sponset tur til OL.