Polakk reiste tilbake til Norge etter utvisning. Nå er han dømt til ett års fengsel

En 37 år gammel mann fra Polen er i Oslo tingrett dømt til ett års fengsel for å ha reist til Norge etter at han ble utvist tidligere i høst.

DØMT: En 37 år gammel mann fra Polen er i Oslo tingrett dømt til ett års fengsel for å ha reist til Norge etter at han ble utvist tidligere i høst. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
DØMT: En 37 år gammel mann fra Polen er i Oslo tingrett dømt til ett års fengsel for å ha reist til Norge etter at han ble utvist tidligere i høst. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Annonse

Onsdag 22. november ble mannen pågrepet på bussterminalen i Oslo.

Tre uker tidligere ble han utvist fra Norge for en periode på to år, og mannen ble tvangsutsendt med politifølge 31. oktober. Bakgrunnen for utvisningsvedtaket var at 37-åringen flere ganger er dømt for tyverier.

Mannen, som for tiden sitter i varetekt i Oslo fengsel, møtte ikke i retten, men Oslo tingrett valgte å la saken gå likevel.

Påtalemyndigheten la ned påstand om ett års fengsel, noe retten var enig i.

Førstegangsbrudd på innreiseforbudet straffes normalt med fengsel i ett år.

I dommen heter det at i 2013, før loven ble endret, ble det registrert 253 tilfeller av brudd på innreiseforbudet i Oslo politidistrikt.

I 2016 var tallet nede i 156 lovbrudd, «så økningen av strafferammen og de strenge straffene som er idømt etter lovendringen synes å ha hatt den ønskede preventive virkning», heter det i dommen fra Oslo tingrett.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer