Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Polakker dømt for å ha smuglet alkohol som byggevarer

Ifølge dommen ble alkoholen fordekt som maling og byggevarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire polske menn er dømt til fengsel i minst to år for å ha smuglet øl og sprit til Rogaland. Ifølge dommen ble alkoholen fordekt som maling og byggevarer.

En 30-åring er dømt til fengsel i to år og tre måneder, skriver Stavanger Aftenblad. For de tre andre varierer straffene mellom to år og to år og to måneder.

Smuglingen ble oppdaget da ansatte på lageret til Bring Cargo i Tananger kjente lukt av øl i lokalet i juni 2017. Det førte til at tollere undersøkte seks paller med varer.

I de øverste eskene fant de maling, fargestoffer, skruer og lignende, slik det sto i varebeskrivelsen. Lenger ned var det imidlertid alkohol – til sammen 4128 liter øl og 298 liter brennevin.

Ifølge dommen skulle dette ha vært smuglernes 21. leveranse, og de fire er dømt for innførsel av mangfoldige tusen liter alkohol, som ble solgt på det private markedet i Rogaland i perioden januar til mai i fjor. Den totale avgiftsunndragelsen skal ha vært nesten 6 millioner kroner.

Dommen er foreløpig ikke rettskraftig.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!