Polakker startet slåsskampen

Polsk ambassadør sier polakker sto bak fotballvolden i Warszawa.

POLAKKER STO BAK: Polakker begynte slåsskampen da russere og polakker barket sammen før Polen møtte Russland i EM i Warszawa tirsdag. AFP PHOTO/WOJTEK RADWANSKI
POLAKKER STO BAK: Polakker begynte slåsskampen da russere og polakker barket sammen før Polen møtte Russland i EM i Warszawa tirsdag. AFP PHOTO/WOJTEK RADWANSKIVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var «pseudo-fans» som startet volden før kampen mellom Polen og Russland i Warszawa tirsdag. Det er den polske ambassadøren til Moskva, Wojciech Zajaczkowski, som sier dette, ifølge telegrambyrået RIA Novosti.

Volden startet da rundt 2000 russiske supportere arrangerte en marsj forbi blant annet hotellet der de russiske spillerne bor, i sentrum av Warszawa. Polen og Russland har vært fiender og rivaler i mange hundre år, og de folkelige forestillingene om russere blant polakker, og om polakker blant russere, er preget av dyp mistillit.

- Det var ikke bare Warszawa-politiet, men også offiserer fra andre byer som sørget for sikkerheten. Politiet visste hva de kunne vente seg. Alt i alt var ble 179 anholdt, 24 av dem var russere, sier Zajaczkowski.

Polsk politi legger vekt på at de aller fleste som ble involvert i slagsmålet var fredelige supportere, som ikke ville noe annet enn å nyte en fotballkamp.