Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Polansatte tatt ut av jobb

Samarbeid med vinimportøren Ekjord suspendert, mens granskingen av saken pågår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vinmonopolet hadde fredag samtaler med alle de ti butikksjefene og ekspeditørene som omfattes av anklagene om utilbørlig påvirkning fra vinimportøren.

Vinmonopolet og de ansatte er enige om at de ti skal fritas for arbeidsplikt så lenge granskingen pågår. De skal ikke utføre sine vanlige jobber, men være tilgjengelige for å gi ledelsen informasjon om hva som har foregått.

Vennetreff og julemiddag

Samtalene med de ansatte har avdekket at de har deltatt på såkalte vennetreff i regi av Ekjord på Hankø.

Det er også brakt på det rene at Ekjord har sponset en julemiddag blant de ansatte i en av Vinmonopolets butikker ved å levere to flasker konjakk og en flaske likør. Ansatte har også erkjent å ha mottatt billetter til Holmenkoll-søndagen.

Det opplyste Vinmonopolets administrerende direktør Knut Grøholt på en pressekonferanse fredag.

Alt dette må karakteriseres som brudd på Vinmonopolets strenge reglement for kontakt mellom ansatte og leverandører.

Grøholt opplyste at det for noen år siden ble avdekket at en butikksjef hadde fått noen flasker vin og brennevin fra en leverandør til en juletilstelning. Oppsigelse ble da vurdert, men konklusjonen ble at vedkommende fikk en skriftlig advarsel.

Samtalene med de ti har ikke brakt flere ansatte inn i saken. Granskingen vil også søke å avdekke om det finnes andre kritikkverdige forhold.

Ikke vinsmakinger

Suspensjonen av samarbeidet innebærer at Ekjord as ikke kan kontakte ansatte i Vinmonopolets butikker, bare noen ansatte i administrasjonen som blir utpekt av ledelsen.

Vinmonopolet vil ikke delta i noen vinsmakinger eller andre arrangementer i noen vinimportørers regi i granskingsperioden.

Vinmonopolets ledelse har gitt saken høyeste prioritet. Den første telefonen om saken kom onsdag ettermiddag, opplyser Vinmonopolets administrerende direktør.

Jobbe grundig

Vinmonopolets ledelse vil jobbe med saken gjennom hele helgen.

- Vi ønsker ikke å trekke saken i langdrag, men samtidig er det viktig å gå grundig gjennom påstandene av hensyn til både våre ansatte og vår leverandør, sier direktør Knut Grøholt.

Han understreker at Vinmonopolets ledelse tar saken veldig alvorlig.

- Vinmonopolet er veldig avhengig av at det er tillit til oss, og at vår integritet er ubestridt. Som monopolbedrift er det avgjørende at vi likebehandler leverandører og produkter. Derfor er det alvorlig når det kommer fram påstander om at virkeligheten ikke er slik vi ønsker at den skal være, sier direktøren.

Vinmonopolet har et arbeidsreglement som omfatter kontakten med leverandørene. Dette reglementet er også et vedlegg til leverandøravtalen som leverandørene må undertegne.

- Vi vil få fakta på bordet og velge reaksjoner som er rimelige. Vi må ikke overreagere for å vise handlekraft. Jeg vil at det skal være ryddighet og at rettssikkerheten skal omfatte både våre leverandører og våre ansatte, sier Grøholt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media