Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Polarinstituttet utsatt for spionasje

Politiets sikkerhetstjeneste bekreftet onsdag at Polarinstituttet har vært utsatt for en etterretningsoperasjon.

- SPIONASJE: PST og justisminister Anders Anundsen la i dag fram sin åpne trusselvurdering. 
Foto: Halvor Njerve / Dagbladet
- SPIONASJE: PST og justisminister Anders Anundsen la i dag fram sin åpne trusselvurdering. Foto: Halvor Njerve / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er det en stor, statlig aktør som står bak angrepet.

- Jeg kan bekrefte at PST har gjort undersøkelser i en sak som tyder på at Polarinstituttet har vært utsatt for en nettverksbasert etterretningsoperasjon, sa Arne Christian Haugstøl, leder for seksjon for statlig aktører i PST, til TV 2.

Han sa at sikkerhetstjenesten er rimelig sikre på at en statlig aktør står bak, men ville ikke spekulere i hvem det kan være.

Polarinstituttet er rådgiver for norske myndigheter. Det gjør dem til et mål for ulovlig etterretning.

- Vi leser trusselvurderinger, og er klar over at det har skjedd en stor økning i oppmerksomheten fra veldig mange hold når det gjelder nordområdene. Vi er veldig oppmerksom på at også vårt virke kan være interessant for andre, sier direktør Jan-Gunnar Winther i Norsk Polarinstitutt.

Instituttet har hatt uregelmessigheter rettet mot sin brannmur, men Winther sier det er vanskelig å vite hvor dette kommer fra. Polarinstituttet har iverksatt sikkerhetstiltak, men direktøren sier de ikke kan håndtere denne utfordringen alene.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media