Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Polemikk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Professor Knut Heidar kommer sin kollega Janne Haaland Matlary til unnsetning etter at Dagbladet publiserte et dikt av lyrikeren Helge Torvund i diktspalten den 9. mars: «Messe for lam og løve!». Heidar mener diktet med sin blanding av «boklighet og buskis» summerer seg til en uthenging av Matlary. Han ser det som en grov usaklighet for å ramme en meningsmotstander og syns det er avisa uverdig.

Dagbladet er naturligvis ansvarlig for at diktet kommer på trykk, men står tradisjonelt for det prinsipielle syn at det kunstneriske uttrykk i tekst og tegning må kunne gis en form som både er skarp og mer hardtslående enn man ellers finner naturlig i offentlig polemikk. I dette tilfellet mener vi Torvund er godt innenfor det man må akseptere. Janne Haaland Matlary er en høyprofilert debattant både om kirkelig og verdslig politikk, og hun greier å forsvare seg mot angrep både fra akademikere og krigsmenn. Men vi må stå vakt om ytringsfriheten. Selv i en karikatur er det alltid et korn av sannhet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!