Polen frykter terror

Polens deltakelse i Irak-krigen gjør landet til et mulig mål for terrorangrep, på samme måte som Spania, sier den polske etterretningssjefen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med radiostasjonen Radio Zet mandag ba sjefen for etterretningstjenesten, Zbigniew Siemiatowski, polakkene om å være på vakt. Han sa at verken samfunnet som helhet eller sikkerhetstjenestene er tilstrekkelig forberedt på et angrep.

- Vi er alliert med USA, og vi er til stede politisk og militært i Den persiske golf. Vi må ta hensyn til at vi ikke bare er et hypotetisk mål, men kanskje et virkelig mål, sa han og la til at folk ikke tenker på at de kan bli sprengt i filler når de går ut på en bar om kvelden.

Polen trappet opp sikkerhetstiltakene ved grensene, på flyplassene og på jernbanestasjonene etter angrepet i Madrid som terrornettverket al-Qaida kan ha stått bak.

Statsminister Leszek Miller sa allerede i forrige uke at Polen ikke vil trekke seg ut av Irak som følge av attentatet i Madrid.

Men regjeringen vil komme under økende press fra motstanderne av Irak-deltagelsen etter at den påtroppende spanske statsministeren José Luis Rodr]guez Zapatero varslet at han vil trekke de spanske styrkene ut.

(NTB)