Ber om coronavaksine:

Polen vaksinerer nordmenn. Norge nekter

Norske medisinstudenter i Polen, Italia og Ungarn er vaksinert. Norge vil ikke engang vurdere det. - Kan potensielt sett utgjøre en smittebombe, sier lederen av Norsk medisinstudentforening.

VAKSINERING: Helse- og omsorgsminister Bent Høie forteller hvordan vaksineringen vil foregå. Reporter: Steinar Suvatne. Video: Christian Roth Christensen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hva har polske Andrzej Duda, italienske Mario Draghi og ungarske Viktor Orbán til felles?

De leder alle land som har vaksinert norske medisinstudenter for å la dem gjennomføre klinisk undervisning og praksis. På den måten kan de ha pasientkontakt med så lav risiko for dem selv og pasienten som mulig.

I Norge vil ikke myndighetene engang vurdere å gjøre det samme. Det frustrerer Norsk medisinstudentforening (NMF) og deres medlemmer.

- Vaksinering er en forutsetning for oss for å vende tilbake til vanlige studier, hvor klinisk undervisning på sykehusene er kritisk. Der har vi pasientkontakt, og det innebærer en risiko for oss, for pasientene og for pasientenes pårørende, sier Maja Elisabeth Mikkelsen, leder i NMF, til Dagbladet, og legger til:

- Til syvende og sist er pasientsikkerheten det aller viktigste for oss.

Vaksinert i Polen, Italia og Ungarn

I italienske Bologna studerer 24 år gamle Erlend Nordseth medisin. Han er på fjerdeåret, og begynte med klinisk undervisning allerede mot slutten av det andre året på legestudiet. Han fikk første dose med Pfizers coronavaksine i begynnelsen av februar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer