Polen vil selge våpen til Ukraina

Russland frykter tilnærming mellom Ukraina og NATO.

ÅPNER FOR VÅPENSALG: En kolonne av ukrainske tanks og soldater på vei øst mot fronten i begynnelsen av september. Nå åpner Polen, nabolandet i vest, for å selge våpen til Ukraina.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
ÅPNER FOR VÅPENSALG: En kolonne av ukrainske tanks og soldater på vei øst mot fronten i begynnelsen av september. Nå åpner Polen, nabolandet i vest, for å selge våpen til Ukraina. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen i Polen åpner for salg av våpen til Ukraina, hvor myndighetene og opprørere inngikk en skjør våpenhvile tidligere denne måneden.

- Jeg kan bekrefte at den polske forsvarsindustrien er interessert i å bevege seg i denne retningen, sa den polske forsvarsministeren Tomasz Siemoniak da han uttalte seg om mulighetene for våpensalg til Ukraina mandag.

Han tror produsentene kan tilby en rekke produkter som vil være interessante for den ukrainske regjeringen.

Forsvarsalliansen NATO har gjort det klart at den ikke vil sende våpen til regjeringsstyrkene i Ukraina. Likevel står alliansens medlemsland fritt til å gjøre dette dersom de ønsker det.

Regjeringen i Russland er sterkt imot enhver tilnærming mellom Ukraina og NATO, og mange analytikere mener frykten for en slik tilnærming er en viktig forklaring på Russlands inngripen i nabolandet Ukraina.

(NTB)