Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Polens ja til EU

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Polakkene stemte i helga som ventet klart ja til medlemskap i EU. Dermed er seks av de ti nye søkerlandene klare for opptak i 2004. Polen vil være et stort land i EU-sammenheng og har allerede markert sine ambisjoner både i forhandlingene om overgangsordninger og i forbindelse med forhandlingene om utvidelsen av EØS-avtalen.
  • Det er uklart hvordan det polske folkeavstemningsresultatet vil påvirke den norske medlemskapsdebatten. Polen og Norge vil uansett være med i EUs indre marked gjennom EØS-avtalen. Det mest interessante vil bli å se hvilke konsekvenser integreringen av Polen og de andre søkerlandene vil ha for de gamle EU-medlemmenes økonomi. Kostnadsnivået er merkbart lavere i Polen. De sørlige EU-landene kan neppe regne med like store overføringer fra EU som de har hatt hittil. De nordlige må regne med tøffere konkurranse fra Polen og de andre nykommerne fra øst. Det kan skape spenninger vi foreløpig ikke har sett i EU.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media