Polens statsminister vinner tillitsvotum

Polens statsminister Donald Tusk vant onsdag kveld et tillitsvotum i nasjonalforsamlingen som han selv ba om på bakgrunn av en avlyttingsskandale hans regjering er involvert i.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

237 parlamentarikere stemte for Tusks koalisjonsregjering, mens 203 stemte imot. Tusk trengte 231 stemmer for å vinne tillitsvotumet.

Striden har sin bakgrunn i en lekkasje i tidsskriftet Wprost av et opptak der sentralbanksjefen fortalte innenriksministeren at han ville støtte regjeringens økonomiske politikk og innenriksministeren gikk av.

Deretter ble flere lekkasjer sluppet, blant annet en der utenriksminister Radoslaw Sikorski kalte Polens bånd til USA verdiløse og omtalte den britiske statsministeren David Cameron som «inkompetent når det gjelder EU-saker».

De private samtalene hadde angivelig funnet sted på restauranter i Warszawa i løpet av de siste 18 månedene.

Opposisjonen krevde Tusks avgang, men han nektet å gå av og kalte lekkasjene et kuppforsøk som hadde som mål å destabilisere Polen på et tidspunkt da krisen i nabolandet Ukraina utfoldet seg.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer