Polio-alarm i New York

Det er erklært unntakstilstand i delstaten.

SLÅR ALARM: Det er gjort funn av poliovirus i avløpsvann ulike steder i New York. Foto: Shutterstock / NTB
SLÅR ALARM: Det er gjort funn av poliovirus i avløpsvann ulike steder i New York. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Borgermesteren i New York, Kathy Hochul, slår alarm etter funn av polioviruset i avløpsvann. Det melder myndighetene selv på New Yorks offisielle nettside. .

Delstaten har nå erklært unntakstilstand.

Klar oppfordring

Polioviruset har blitt påvist i avløpsvannprøver fra Orange, Rockland og Sullivan i april, mai, juni, juli og august dette året.

I august meldte NTB at det var gjort funn av poliovirus i kloakken i New York etter at den smittsomme sykdommen ble påvist hos en person nord for storbyen noen uker tidligere. Det opplyste helsemyndighetene.

Det ble ikke gitt detaljerte opplysninger om den smittede.

Nå skriver myndighetene i New York på sin offisielle nettside at viruset ble oppdaget hos en uvaksinert innbygger i Rockland County. Vedkommende hadde ikke reist utenlands under inkubasjonstida.

Polioviruset som infiserte Rockland County-individet har blitt identifisert som et tilfelle av vaksineavledet poliovirus, som er det samme som ble identifisert i New York i 1990. Det var sist gang det ble registrert noen tilfeller av poliovirus i delstaten, før nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.