Poliovirus funnet i VM-byen Sao Paulo

Det er funnet spor av polioviruset i kloakken i brasilianske Sao Paulo. Samtidig advarer WHO om stor fare for spredning av viruset fra Ekvatorial-Guinea.

FRYKTET SYKDOM: Her vaksineres et pakistansk barn mot den fryktede sykdommen polio. Foto: Banaras KHAN/ NTB Scanpix
FRYKTET SYKDOM: Her vaksineres et pakistansk barn mot den fryktede sykdommen polio. Foto: Banaras KHAN/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sao Paulo (NTB-Reuters): Viruset som er funnet i VM-byen Sao Paulo, ligner veldig på viruset som har spredt seg i Ekvatorial-Guinea, opplyser Verdens helseorganisasjon (WHO). Det ble funnet i kloakk som ble samlet inn i mars.

Organisasjonen mener faren for at polioviruset skal spre seg videre fra Brasil som veldig lav, men at det er stor fare for at det sprer seg fra Guinea.

Det har ikke kommet meldinger om at mennesker i Sao Paulo er smittet av viruset, som helseorganisasjoner har kjempet for å utrydde på verdensbasis. Brasil har vært regnet som poliofritt siden 1989. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer