Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Polisen» blir våpen-versting

I framtida vil svenske politimenn kunne bevæpne seg med både pistol, el-batong og tåregass-spray. Dermed kan «polisen» bli en av de tyngst bevæpnede politistyrkene i Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det har blitt farligere og farligere å være politi i Sverige, sier byråsjef hos Rikspolisstyrelsen, Ivar Eriksson til Expressen.

I dag presenteres de nye våpnene for politiledelsen i nabolandet. Det skjer samme dag som rettssaken mot mot en politimann som skjøt ned og drepte en 19-åring i Kalmar i mai i år starter. Politimannen er siktet for å har forvoldt en annens død.

Eriksson mener det i visse tilfeller er unødvendig å bruke pistol, og sier at man ved å introdusere alternative våpen i politistyrken kan hindre tragedier som den i Kalmar.

Det svenske politiforbundets leder Jan Karlsen er positiv til den økte bevæpningen.

- Først og fremst behøver alle politimenn i utetjeneste pistol, men det er selvsagt positivt om det også finnes alternative våpen, sier politilederen.

Det er imidlertid ikke helt ufarlige alternativer det her er snakk om. El-batongen kan nemlig være forbundet med livsfare for hjertesyke, og ifølge Karlsen må det være garantier for at batongen ikke er farlig for for eksempel pacemaker-brukere før politiet begynner å benytte den.