TIDLIGERE I DAG: Politiet orienterte torsdag formiddag om at én 36-åring var pågrepet i sitt hjem i Lyngdal. Foto: Tomas Larsen / NTB Scanpix
TIDLIGERE I DAG: Politiet orienterte torsdag formiddag om at én 36-åring var pågrepet i sitt hjem i Lyngdal. Foto: Tomas Larsen / NTB ScanpixVis mer

Politet bekrefter at de har pågrepet ny mann i Tina-saken

Meldte seg til politiet i Kristiansand etter oppfordring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Klokka 16.45 bekrefter Rogaland politidistrikt via Twitter at de har pågrepet enda en mann i Tina-saken.

I en pressemelding skriver politiet at mannen, en 36-åring, ble pågrepet 16.15 i ettermiddag. Han er siktet for drap eller medvirkning til drap på Jørgensen.

- Mannen ble oppfordret til å melde seg for politiet i Kristiansand, noe han også gjorde, sier Herdis Traa, politiadvokat ved Felles etterforskningsenhet.

Politiet inviterer til en pressekonferanse på politihuset i Stavanger klokka 19.00 i kveld. Dagbladet er tilstede i Stavanger, og vil følge pressekonferansen.

Tidligere i ettermiddag skrev Stavanger Aftenblad at politiet pågrep nok en 36 år gammel mann. Avisa meldte om saken før mannen formelt ble pågrepet.

Ikke kjæresten Meldingen om at ytterligere en person skulle være pågrepet, kom bare få timer etter at politiet i Rogaland meldte at de onsdag pågrep en 36 år gammel mann fra Lyngdal i Vest-Agder, siktet for drap eller medvirkning til drap på den 20 år gamle kvinnen i 2000.

Kjæresten til Tina Jørgensen, en nå 36 år gammel mann, er ikke mannen som nå skal være pågrepet av politiet, opplyser hans advokat, Atle Helljesen.

Mannen som ble pågrepet onsdag har ikke tidligere vært i politiets søkelys, opplyste Rogaland-politiet på pressekonferansen klokka 11 i dag.

DREPT: Tina Jørgensen var 20 år gammel da hun forsvant etter en bytur. Hun ble funnet drept og skjult i en kum ved en kirke på Jæren noen uker seinere. Foto: Privat / NTB Scanpix
DREPT: Tina Jørgensen var 20 år gammel da hun forsvant etter en bytur. Hun ble funnet drept og skjult i en kum ved en kirke på Jæren noen uker seinere. Foto: Privat / NTB Scanpix Vis mer

Tina Jørgensen forsvant etter å ha vært ute på byen i Stavanger sentrum natt til 24. september 2000. 26. oktober ble hun funnet skjult i en kum ved en kirke på Jæren, tre mil unna.

I alle årene etter den uløste drapssaken, har det hele tida, med jevne mellomrom, kommet tips til politiet. I 2013 gjenåpnet de saken, men kom ingen vei.

Nylig fikk de derimot tips som førte dem til mannen de pågrep onsdag, i en bolig i Lyngdal.

- Vil ikke gi flere opplysninger Tidligere i dag sa den første pågrepnes forsvarer, Odd Rune Torstrup, at de ville holde kortene tett til brystet, da de mener det er flere der ute som vet noe om saken.

- Vi holder kortene tett, og gir ikke ut mer opplysninger om saken. Det er fordi det er mennesker der ute i samfunnet som vet ting om saken, og som vil bli avhørt. Det er i klienten vår sin interesse at ingenting lekker ut, sa han.

Politiet i Rogaland sa samtidig at de ikke utelukker at det kan være flere involverte i saken. De viser til at 36-åringen er siktet for drap eller medvirkning til drap.