- Politet bør slippe å håndheve loven

Du kan fortsatt handle ulovlige varer, som for eksempel kjøttdeig, på søndager. Politiet i de store byene har ikke ressurser til å håndheve den nye åpningstidsloven. Riksadvokaten vil ikke tvinge politiet til å håndheve norsk lov, og dermed er det fritt fram for regeltøyerne i dagligvarebransjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Du trodde kanskje at politiet var pålagt å håndheve norsk lov - slik er det ikke alltid. Den nye åpningstidsloven vil være for ressurskrevende å håndheve, og politikamrene i de største byene prioriterer alvorlige lovbrudd framfor butikker som selger kjøttdeig på en søndag.

Riksadvokaten vurderte å pålegge politiet å håndheve loven, men lot det være. Dermed hersker nærmest lovløse tilstander i dagligvarebransjen.

- I sin høringsuttalelse mente Riksadvokaten at politi- og påtalemyndigheten burde slippe å håndheve denne loven, sier førstestatsadvokat Knut H. Kallerud til Dagbladet :på nettet.

- Man kan ikke forvente særlig intensitet i håndehevelsen av loven, men det er ikke gitt amnesti for søndagshandel, sier Kallerud, som mener at arbeidstilsynet kunne sørget for at dagligvaregigantene ikke solgte matvarer på søndager.

Uklart regelverk

Både ved Oslo og Trondheim politidistrikt gis det klar beskjed om at brudd på åpningstidsloven ikke vil bli prioritert.

- Vi bruker ressursene på å gjøre Trondheim til en tryggere by. Søndagshandelen gjør ikke byen særlig utrygg, kommenterer kriminalsjef Harald Moholt tørt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer