Politet reddet overopphetet hund ut av bil mens eieren hørte på «hundehviskeren»

Politiet oppretter nå sak.

HUNDEEKSPERT: Hundeekspert Cecar Millen er i Norge for å holde sine populære hundeshow. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
HUNDEEKSPERT: Hundeekspert Cecar Millen er i Norge for å holde sine populære hundeshow. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Hordaland har opprettet sak mot en hundeeier etter at de ble nødt til å bryte seg inn i en bil for å hjelpe en hund som var låst inne i den glovarme bilen i går kveld.

- Vi kom til stedet etter å ha fått en melding klokka 19.35. Hunden pustet og peset og hadde det tydelig fælt i varmen, sier Ronny Lentføhr, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

Han forteller at politiet først prøvde å få kontakt med eieren, som ikke tok telefonen.

- Vi la igjen beskjed på svareren og sendte sms. Da vi ikke fikk noe svar bestemte vi oss for at vi bare måtte redde hunden. Vi knuste ruta og alarmen gikk, men vi fikk hunden ut slik at den kunne få hjelp, sier Lentføhr.

Hørte på «hundehviskeren» Bilen stod parkert på parkeringsplassen utenfor Vestlandshallen, hvor den amerikanske hundeeksperten Cesar Millen, også kjent som «hundehviskeren», holdt foredrag.

Hundeeieren, som var inne i hallen for å se på showet, sier til bt.no at bilen var nedkjølt da hun parkerte og at hun hadde trodd det skulle være en pause i showet slik at hun kunne gå ut og se til hunden.

Hundeeieren, som sier hun har hatt hund i flere år, var ikke særlig fornøyd med at politiet hadde knust vinduet på bilen hennes. Hun innrømmer at hunden hadde sittet alene i bilen i nesten to timer.

- Ikke forlat noe levende i bil Ovenfor ba.no understreker operasjonsleder Lentføhr at det ikke er ulovlig å ha hunden sin i bilen, men at det nå i varmen kan være lurt å tenke på hvor du parkerer bilen.

- Nå om sommeren er det jo også sånn at selv om man setter bilen fra seg i skyggen så er det ikke sikkert at det er skygge på det samme stedet noen timer senere, sier han.

På sine hjemmesider har også «hundehviskeren» et innlegg om hvordan du kan holde hundene trygge i varmen.

- Sola kan gjøre innsiden av en bil uutholdelig, og til og med dødelig varm, også på vinterstid. Hvis du ser en hund i en bil som er for varm kan du ringe politiet. De vil vanligvis hjelpe deg å finne eieren og gjøre dem flaue nok til at det ikke skjer igjen, skriver dyrelegen Sherry Weaver.

- Ikke noe levende burde forlates i en bil, bortsett fra i kaldt vær (og til og med da er det kanskje ikke en god ide, fordi det kan bli for kaldt).