Politi anmeldt for ran av tid

En altamann har lenge prøvd å få straffet politiadvokat Gøril Lund for å ha frastjålet ham tre år gammel tid verdt 1 500 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): Mannen, som reiste fra Alta til Hammerfest for å avgi forklaring i forbindelse med en tjuvfiskesak den 9. juli 2001, har gang etter gang krevd erstatning fra politiet og politiadvokat Gøril Lund, for bortkastet ventetid og tapt fisketid - til sammen 1500 kroner.

«Har rett til privatliv»

I korrespondanse mellom ham og politiet kommer det fram at han noen dager tidligere hadde ringt politiet i Hammerfest og fikk avtale om avhør med politiadvokaten. Seinere viste det seg at Lund ikke var tilgjengelig denne dagen. Siden ringte han hjem til henne. Ifølge egne brev skal han da ha fått beskjed om at hun hadde rett til privatliv.

Ifølge brev til politiet datert den 23. juli i år, slår mannen fast at han mener Lund har begått tyveri fra det offentlige ved ikke å være på kontoret. Synspunktet stadfestes i andre brev Dagbladet har:

«Hennes tyveri fra det offentlige er deres sak å ordne opp i. Jeg fokuserer på det hun stjal fra meg,» skriver altamannen i mai måned.

Han begrunner sin iherdige kamp slik: -  Likhet for loven.

Både politimester, statsadvokat, SEFO og Riksadvokaten har vært koblet inn i saken. Alle har hatt samme konklusjon: Politiadvokaten har ikke begått tidsran.

Gøril Lund ønsker ikke å kommentere saken utover å vise til henleggelsene.

Mannen en kverulant?

-  Denne dagen hadde Lund mye å gjøre fordi det var hennes første dag på jobb etter ferien. En rekke hastesaker ventet, og hun hadde ikke gjort noen avtale, sier politimester Arild Aaserød.

At Lund ble borte fra politihuset forklarer politimesteren slik:

-  Hun kommer tidligere enn andre på jobb. Derfor kan hun også gå tidligere. Blant våre jurister praktiserer vi fleksitid.

Aaserød synes det er synd at så mange instanser har brukt tid på den tre år gamle saken.

-  Det er klart at publikum skal kunne få snakke med oss ved behov. Men når noen er opptatt med hastesaker, kan man ikke forvente at man uten videre bare kan komme og diskutere en foreleggssak. Dette minner om kverulantisk virksomhet, sier politimesteren.

ANMELDT: Politiadvokat Gøril Lund er anmeldt for tidsran.