Dramatisk pågripelse i Oslo:

Politi avfyrte varselskudd og brukte elektrosjokkvåpen

En mann er pågrepet etter knivstikking. Politiet undersøker om det er sammenheng med boligbrann like ved.

PÅGREPET: En person er pågrepet etter en mulig knivstikking på Eventyrbrua på Grünerløkka i Oslo. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Politiet i Oslo var tirsdag morgen på plass med store ressurser på Grünerløkka etter at en person ble knivstukket på Eventyrbrua. Politiet har kontroll på en gjerningsmann.

Fornærmede, som er alvorlig skadd, har blitt kjørt til Ullevål sykehus.

Ble vitner til knivstikking

Det var cirka klokka 8 i morges at politiet fikk melding om en person med kniv observert ved Schous plass.

- Vedkommende beveget seg fra Schous plass til Eventyrbrua, forteller politiets innsatsleder på stedet, Erik Hestvik, til Dagbladet.

Politiet ble selv vitner til at fornærmede ble knivstukket på Eventyrbrua.

- I det politiet observerer gjerningsmannen, blir en person knivstukket. Politiet engasjerer da gjerningsmannen, og i den forbindelse blir det avfyrt et varselskudd. Politiet benytter også elektrosjokkvåpen og pågriper gjerningsmannen, sier han.

Politiet har kontroll på kniven som ble brukt, informerer Hestvik.

Vil ha kontakt med vitner

Det er uklart om det er noen relasjon mellom dem som er involvert, sier innsatslederen.

- Gjerningsmannen skal formentlig ha truet flere på sin ferd fra Schous plass til Eventyrbrua, og sånn sett framstår det tilfeldig, forteller Hestvik.

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som har sett eller blitt truet av gjerningsmannen.

- Vi har grunn til å tro at flere personer kan ha blitt truet av gjerningsmannen med kniv. Om disse ikke allerede har kontaktet politiet ved åstedet eller pr. telefon, anmoder vi om at de tar kontakt på tlf. 02800, operasjonssentralen, skriver politiet på Twitter.

KNIV: Politiet mener å ha kontroll på våpenet som ble brukt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
KNIV: Politiet mener å ha kontroll på våpenet som ble brukt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Brann rett ved åsted

Bare et par kvartaler fra Eventyrbrua er både brannvesen og politi til stede. I et bygg har det vært en brann i morgentimene.

Politiet på stedet opplyser om at det har vært en liten brann på et soverom.

Det utelukkes ikke at dette kan ha en sammenheng med knivstikkingen på brua.

- Det er en arbeidshypotese som vi har, at gjerningsmannens bosted og denne brannen, som ble meldt ganske samtidig, ha en sammenheng. Det får etterforskningen vise, sier Hestvik.

Svært sjelden

- Vi ble varslet om hendelsen omkring klokka 8, etter at publikum hadde meldt fra om at en mann gikk rundt i området med en kniv, sier politiets operasjonsleder, Tor Jøkling, til Dagbladet.

Jøkling at mannen skal ha framstått som ustabil, og ropte og skreik. Flere bevæpnede patruljer ble derfor sendt til stedet, hvor en utenlandsk statsborger i 30-åra ble pågrepet.

Det ble, som nevnt, avfyrt et varselskudd. Dette blir brukt utrolig sjelden, sier Jøkling.

- Det kan ha vært at gjerningspersonen ble bedt om å holde seg i ro, uten å ha fulgt ordre om dette. Patruljene kan derfor ha fryktet at personen skulle bruke kniven på flere. Jeg må understreke at jeg ikke vet hva som lå i vurderingen per nå, sier Jøkling.