MER URO: Politiet i Baltimore tok sent tirsdag i bruk røykbomber og pepperkuler for å spre hundrevis av unge som nektet å respektere portforbudet. Foto: REUTERS/Shannon Stapleton
MER URO: Politiet i Baltimore tok sent tirsdag i bruk røykbomber og pepperkuler for å spre hundrevis av unge som nektet å respektere portforbudet. Foto: REUTERS/Shannon StapletonVis mer

Politi bruker røykgranater etter uro i Baltimore

Folkemengder trosser portforbudet. Ti arrestert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Til tross for at portforbudet trådte i kraft klokka 22 lokal tid i Baltimore, er det stadig uro i deler av byen. Det melder CNN.

Politiet har brukt røykgranater og pansrede kjøretøyer er på plass for å holde orden. En politimann er skadd som følge av nattas demonstrasjoner.

Politiet i Baltimore har opplyst at de har gjennomført ti arrestasjoner et sted i byen der personer kastet mursteiner mot betjenter.

Portforbudet trådte i kraft klokka 22 lokal tid og skal vare i en uke som følge av de voldsomme opptøyene mandag.

Baltimore-politiet har fått forsterkninger av politi fra nabostaten New Jersey og soldater fra nasjonalgarden for å dempe opptøyene som har etterlatt deler av byen som en krigssone. Politiet sier selv at de har brukt pepperspray mot ansamlinger av aggressive ungdommer, mens CNN melder at politiet kaster røykbomber for å løse opp i menneskemengdene.

Dagbladet følger saken.