Politi dømt for overgrep

Skal ha forgrepet seg mot kvinne på politistasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Borgarting lagmannsrett har dømt den suspenderte 49-åringen fra Akershus til betinget fengsel i 30 dager med ei prøvetid på to år, samt ei bot på 10.000 kroner. 49-åringen nektet straffskyld.

Politimannen ble i Follo tingrett først frifunnet. Spesialenheten anket saken.

Før ankesaken kom opp for lagmannsretten, ble det satt i gang ny etterforsking. Det er deler av tiltalen som da ble tatt ut politimannen nå er dømt etter. Dette er nye forhold som ikke ble prøvd i tingretten.

Misbrukte stillingen

Ifølge dommen stilte politimannen seg bak en kvinne, som sto oppreist mot en vegg, la hendene sine på henne og førte deretter hendene på innsida og utsida av klærne hennes, rundt og på brystene hennes.

49-åringen er funnet skyldig i rettsstridig å ha misbrukt sin stilling og for å ha utvist grov uforstand i tjenesten.

Spesialenheten hadde også lagt ned påstand om at 49-åringen skulle bli fradømt retten til å være i politiet for alltid. Dette har ikke retten funnet nødvendig.

– Stilte sexspørsmål

Ifølge kvinnen var hun i avhør i en mishandlingssak. Tiltalte ledet etterforskingen, og ei venninne av kvinnen var fornærmet i saken. Det første avhøret skal ha forløpt normalt.Det var i et nytt avhør i mars 2006 at kvinnen ble utsatt for overgrepet. Hun forklarer at mannen tok initiativ til å vise hvor ubehagelig en kroppsvisitasjon kan være.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer