Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politi-elefanter beskytter skog

Regnskogen i Indonesia forsvinner på grunn av ulovlig hogst. Myndighetene har satt elefanter på saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Indonesiske skogvoktere har trent opp elefanter i å jakten på tretyvene. Ulovlig nedhogging av skog er en trussel mot landets regnskog. Nå tenker myndighetene nytt for å få bukt med problemet.

Ifølge Associated Press er foreløpig 28 elefanter uteksaminert fra sin egen tilpassede politiskole på øya Sumatra. Elefantene er trent til å reagere når de hører lyden av motorsager.

- De fleste ulovlige tømmerhoggerne får fart på seg når de ser elefantene komme løpende mot dem, opplyser Agus Priambidu, sjefen for Den nasjonale naturvernforeningen på Sumatra. Han sier imidlertid ikke noe om elefantene klarer å skille mellom de som har hogstløyve og de som ikke har.

Spesialtreningen av politielefanter startet opp i fjor og myndighetene er fornøyde med resultatet. Man har merket nedgang i den ulovlige fellingen av skogen.

Indonesia er en av verdens største bidragsyterne av regnskogtømmer. Miljøaktivister på Indonesia anslår at rundt 70 prosent av tømmeret som blir solgt er felt ulovlig.

<B>STOREBROR SER DEG! </B>Tretyver i Indonesia har gått farligere tider i møte etter at en egen styrke av elfefanter er satt inn i jakten på dem.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media