Politi fant 18 halshogde og parterte lik

Likene ble funnet i to biler ved veien i en småby utenfore Guadalajara i Mexico.

GRUFULLE FUNN: Politiet i Mexico fant 18 halshogde og parterte lik i småbyen Ixtlahuacan de los Membrillos utenfor Guadalajara. Foto: Ulises Ruiz Basurto /EPA / SCANPIX
GRUFULLE FUNN: Politiet i Mexico fant 18 halshogde og parterte lik i småbyen Ixtlahuacan de los Membrillos utenfor Guadalajara. Foto: Ulises Ruiz Basurto /EPA / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): Mexicansk politi fant onsdag 18 halshogde og parterte lik utenfor Guadalajara, Mexicos nest største by.

Likene ble funnet i to biler ved veien i småbyen Ixtlahuacan de los Membrillos utenfor Guadalajara, opplyser påtalemyndigheten. En politimann på stedet sier noen av likene er så lemlestede at det ikke er mulig å se om det er kvinner eller menn.

Likene kan ha tilknytning til kidnappingen av tolv personer fra en by i nærheten, melder CNN.

Byen Guadalajara er kjent for tequila, mariachi-band og høyteknologisk industri. Dette har vært en strategisk base for narkotika-trafikk siden 80-tallet.

Narkotikabanden Zetas som ledes av tidligere soldater antas å stå bak massakren. De skal ha lagt igjen en beskjed sammen med likene.

Før var byen et fredelig sted, men etter narkotikabanden Zetas tok opp kampen mot andre karteller, har byen blitt en krigsarena, melder Reuters.

Den siste tiden har angrep mellom Zetas og andre narkotikabander tatt seg opp, og politiet står maktesløse.

De siste fem årene er mer enn 50 000 mennesker blitt drept i forbindelse med krigføringen mellom narkotikabander og styresmakter i Mexico.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer