Politi får betalt for å drikke på jobb

Politiet i Ohio går nye veier for å lære politistudenter hvordan de kan se om folk er fulle. Politibetjentene skal drikke seg fulle på smuglerspriten de har beslaglagt det siste året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Prosjektet blir gjennomført under streng kontroll. Politibetjentene er ikke bevæpnet og får ikke lov å kjøre bil, sier rettsprofessor Michael Collins ved Universitetet i Ohio til APBnews.

Hvert år beslaglegger politiet i Ohio rundt 1000 flasker smuglersprit, som vanligvis blir tømt ut. Men for å spare penger skal politibetjentene kjøre til depotet og hentet ut flasker som brukes i fylletesten.

- Det finnes mange små lensmannskontor i Ohio. De har ikke budsjett til å kjøpe inn sprit, så derfor har vi løst det slik, sier talskvinne Susan Watiker ved depoet der smulgerspriten er oppbevart.

Løsslupne

Politirekrutt-trener Bob Stewart hos politiet i Columbus sier at de egentlig vil unngå å bruke politifolk i fylletesten.

- De har en tendens til å bli litt løsslupne og si ting de ikke burde.

Men han må innrømme at det er vanskelig å få tak i andre folk som vil bøtte nedpå alkohol før lunsj og være fulle hele ettermiddagen - samtidig som de er omringet av politifolk.

Det oppsiktsvekkende prosjektet begynner i mars.