Politi får ikke jobb - ansetter politistudenter til å utstede nødpass

- Ferdigutdannet politi bør bli prioritert, mener leder i politiets fellesforbund Sigve Bolstad.

TIMELANGE KØER: Mange dager i sommer har det vært lange køer i passkontrollen for reisende inn og ut av Schengen-området på grunn av liten politibemanning på  Oslo lufthavn Gardermoen.  Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
TIMELANGE KØER: Mange dager i sommer har det vært lange køer i passkontrollen for reisende inn og ut av Schengen-området på grunn av liten politibemanning på  Oslo lufthavn Gardermoen.  Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I går ble det klart at studenter fra Politihøgskolen nå blir sommervikarer på Gardermoen for å demme opp for bemanningssituasjonen. Studentene skal hjelpe til med å utstede nødpass.

Det mener leder i politiets fellesforbund Sigve Bolstad er dumt. Bolstad sier at mange ferdigutdannede politifolk i disse dager ikke får seg jobb, og at de bør bli prioritert.

- Jeg kjenner ikke til hvilke spesifikke oppgaver studentene skal gjøre på politiposten. Men det er viktig at først og fremst folk som er ferdigutdannet politi får jobb i stillinger der det primært er politioppgaver.

Vil ikke spekulere i økonomiske motiv

Studentene skal hovedsaklig hjelpe til med å utstede nødpass, slik at alle ressurser kan brukes i passkontrollen for reisende til og fra land utenfor Schengen-land. Men politiposten på Gardermoen utfører også andre politioppgaver.

Bolstad vil ikke spekulere om det kan ligge økonomiske motiv bak ansettelsen av politistudentene. Men påpeker at flere politidistrikt i Norge i 2016 har hatt svært trange budsjetter.

Totalt er det 175 politistillinger ved flyplassen, men med stillinger som står ledige, vikariater som ikke blir forlenget, sykemeldinger, ferie, permisjoner er det nå 150 hoder i turnusen til flyplasspolitiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer