Politi fikk betinget dom

En lensmannsbetjent i Herøy er dømt til 18 dagers betinget fengsel for å ha pågrepet og anholdt en kvinne uten lovhjemmel. Han er også dømt for uforstand i tjenesten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen må også betale 4000 kroner i saksomkostninger, kom det fram i ettermiddag.

Lensmannsbetjenten etterforsket en straffesak om salg av hjemmebrent til skoleelever, og valgte sin egen framgangsmetode for å oppklare saken, melder Sunnmørsposten.

- Var skyldig

Saken er fra mai-juni 1996. En mann fra Ulstein produserte brennevin - som ungdomsskoleelevene kjøpte ved å skrive seg på bestillingsliste. Mannen ble pågrepet av politiet da han var på vei til frisøren.

En kvinne var med den siktede i bilen. Da kvinnen hadde satt av mannen, kjørte hun sin vei. Men hun fikk ikke dra langt avgårde: Lensmannsbetjenten fulgte etter, stoppet henne og ba kvinnen bli med til lensmannskontoret. Der ble hun sittende, delvis på et kontor og delvis i en celle, til seint på kvelden.

Den domfelte betjenten mente det var nødvendig å ta henne inn - og undersøke bilen. Han mente også at kvinnen var skyldig fordi hun hadde spist mat som var kjøpt for penger som var inntjent på hjemmebrent, skriver Sunnmørsposten.

Den anholdte kvinnen var - og er - ikke skyldig for noe i hjemmebrentsaken.