Politi fyllekjørte

STAVANGER (Dagbladet): Drammene på fisketuren ble mange, og lensmannsførstebetjent Kurt Oliver Fjermestad (45) hadde en promille på hele 3,03 da han ble stoppet av en kollega. Han mistet jobben, men nekter å gi opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er fortsatt en dyktig politimann, og kan gjøre en god jobb også i framtida, sier Fjermestad.

Han har hatt mange tunge stunder i månedene etter den fatale kjøreturen i fjor sommer. Men han har også hatt styrke til å oppsøke kollegaen som avslørte fyllekjøringen. De to ga hverandre en lang klem.

- Jeg har skuffet mange, særlig har jeg vond samvittighet overfor familien. Samtidig er jeg veldig glad for den støtten jeg får fra mine nærmeste og fra hjembygda mi, sier Fjermestad.

Kjemper for jobben

Hjemme i Sokndal i Rogaland kan Fjermestad fortsatt rusle til butikken med hevet hode. Her vil han bo og kjempe for en videre karriere innen politiet.

Foreløpig er han suspendert, og i går fikk han beskjed om at sertifikatet er inndratt for 30 måneder. Avskjedigelsen fra det lokale tilsettingsrådet er anket inn for høyere myndighet, men Fjermestad har liten tro på tilgivelse.

- Også en politimann må ha lov til å feile. Jeg vet at jeg aldri mer vil kjøre bil i påvirket tilstand. Jeg har erfart begge sider av livet og har ennå mye å gi, mener Fjermestad.

Han synes det er veldig tungt å gå uten jobb etter å ha vært lovens håndhever i nær 25 år.

- Nå jogger jeg, går på jakt, sykler, holder meg i form. Hele tida har jeg vært bestemt på at jeg ikke skulle la meg slå ut, sier 45-åringen.

Kollega døde

- Du visste bedre enn de fleste at det er straffbart å kjøre bil i alkoholpåvirket tilstand, hvordan kunne det likevel skje?

- Jeg var i Tromsø og fikk vite at min beste kollega var død. Det var han som ringte meg og ba meg søke politijobben i hjembygda. Han skulle begraves en fredag, jeg var på fisketur torsdag kveld.

- Tankene løp hit og dit. Jeg var nedtrykt, det var tungt å miste en venn og kollega som var så viktig for meg. Da skjedde det som var så galt. Selvfølgelig skulle jeg latt bilen stå, medgir Fjermestad.

Han føler det er viktig og riktig å vise ansikt i bygda og fortelle om det gale han har gjort.

- Jeg blir respektert fordi jeg ikke løper fra det jeg har gjort, sier han.

- I flere år har jeg undervist på skoler om rett og galt. Nå straffes jeg svært hardt fordi jeg sjøl handlet galt. Jeg skal ta min straff, men har fortsatt mye ugjort i politiet, sier Kurt Oliver Fjermestad.