Politi halliksiktet

STAVANGER (Dagbladet): I over ett år ble leiligheten brukt til omfattende bordellvirksomhet med thaikvinner. Huseieren, en lensmannsbetjent fra Jæren, er nå siktet for hallikvirksomhet. Han nekter å forklare seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har skjellig grunn til å mistenke ham for kjennskap til det som foregikk i huset. Og mistanken går ut over det faktum at han er huseier. Vi har også annen informasjon som peker i samme retning, sier Olaf Kristiansen, seksjonsleder for organisert kriminalitet ved Stavanger politidistrikt.

Etter det Dagbladet kjenner til, har vitner gitt politiet opplysninger som tyder på at lensmannsbetjenten har visst om prostitusjonen i huset. At Knut Harald Håland (43) har nektet å svare på beskyldningene, har ikke gjort det lettere for ham.

- Vi har tidligere prøvd å få ham inn til avhør. Derfor har vi nå tatt ut siktelse, slik at vi kan kalle ham inn til rettslig avhør. Det er viktig for oss å få hans versjon av dette, sier Kristiansen.

Håland, som håndhever loven i Hå lensmannsdistrikt på Jæren, er ikke fjernet fra sin stilling.

- Politimesteren er blitt orientert om at han er siktet i saken, men det er også alt vi har fått vite. Med så få opplysninger finner vi ikke grunn til å suspendere vedkommende, sier administrasjonssjef Henry Tendenes ved Rogaland politidistrikt. Håland er på ferie og var ikke tilgjengelig for kommentar i går.

Et ektepar i 50-årene har lenge vært siktet for å ha stått bak bordellvirksomheten. Den norske mannen (52) og den thailandske kvinnen (51) skal ha importert prostituerte fra Thailand, for deretter å selge dem gjennom sexannonser. Etter ett års tjeneste skal kvinnene ha blitt sendt hjem igjen.

Mye av denne virksomheten skal ha hatt utgangspunkt i lensmannens utleiebolig i Lagårdsveien - 500 meter fra politihuset i Stavanger.