Politi i knipe

Politiets unnfallenhet overfor lastebileierne står i grell kontrast til den behandlingen mange andre grupper får ved langt mer uskyldige aksjoner der ikke egeninteresse, men fellesinteresse ligger til grunn

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Nestoren i norsk strafferett, professor Johs. Andenæs, har med stigende undring sett på politiets ettergivenhet overfor lastebileiernes aksjoner. Til Aftenposten sier han at hvis politiet er handlingslammet, må justisministeren gjøre det klart at politiet har plikt til å hindre straffbare handlinger.
  • Politiets unnfallenhet overfor lastebileierne står i grell kontrast til den behandlingen mange andre grupper får ved langt mer uskyldige aksjoner der ikke egeninteresse, men fellesinteresse ligger til grunn. Glattcelle er ikke uvanlig da. Oslo-politiet innså altfor seint at de var ute på ville veier i lastebilaksjonen. Vi kan bare tenke oss hva som ville skjedd hvis miljøaktivister hadde stoppet trafikken på alle innfartsveier til Oslo og blokkert havner og grenseoverganger for å protestere mot forurensende tungtransport. Politiet må gjerne være milde i sine reaksjoner, men de må behandle folk likt.