Integrering i Oslo

«Politi-imamen» hedret av Lippestad

Kritiserte Oslo kommunes innsats ovenfor byens moskeer i takketalen.

PRISUTDELING: «Politi-imamen» Eik Andersen, sønnen Johan Lund Andersen (20) og byråd Geir Lippestad før utdelingen OXLO-prisen i Oslo rådhus.  Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
PRISUTDELING: «Politi-imamen» Eik Andersen, sønnen Johan Lund Andersen (20) og byråd Geir Lippestad før utdelingen OXLO-prisen i Oslo rådhus. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Assalama aleikum, sier Erik Andersen, også kjent i muslimske kretser som «politi-imamen».

Den nylig pensjonerte politimannen snakket til gjestene som hadde samlet seg i andre etasje på Oslo rådhus for å hedre Andersens innsats for å bedre dialogen mellom Oslos muslimske miljøer og politiet.

Byråd Geir Lippestad hadde akkurat lest juryens begrunnelse og delt ut OXLO-prisen for 2016 til Andersen, en utmerkelse som tildeles personer som har gjort en betydelig innsats for å bidra til å gjøre Oslo til en romslig, inkluderende og åpen by.

Vanligvis snakker han i moskeene i Oslo. En jobb han har formet siden 2006 da flere store konflikter i innvandrermiljøene i Oslo eskalerte.

På mandag ble Andersen hyllet av Geir Lippestad og applaudert av en rekke av Oslos muslimske religiøse ledere. Årets OXLO-pris ble delt med SSBs Lars Østby.

Ungdomsgjenger

- Når det gjelder Erik Andersen er det dialogen som er viktig. Å bygge tillit mellom moskeer, det muslimske miljøet, politiet og storsamfunnet er helt avgjørende for å ha en by som er trygg for alle, sier Geir Lippestad til Dagbladet etter utdelingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer