Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hokksund-drapet: Siktet mann etterlyst i hele Schengen-området

Politi-jakt etter drapet i Hokksund

Politiet har i hele dag jaktet på en drapssiktet mann og en brun Toyota Rav4 2014-modell.

HOKKSUND-DRAPET: Mandag 23. desember ble en mann i 70-åra funnet drept langs en bilvei midt i Hokksund sentrum. Reporter: Øystein Andersen. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

En mann er siktet for Hokksund-drapet, melder Sør-Øst politidistrikt.

- Han har en relasjon til den avdøde, sier politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.

Hun vil ikke kommentere hva slags relasjon eller hva det er som knytter mannen til drapet, men opplyser at politiet allerede tidlig i etterforskningen ble oppmerksom på mannen.

Internasjonalt etterlyst

- Hans kandidatur har styrket seg underveis i etterforskningen. Det er jo en relasjon til avdøde, så sånn sett er han en som vi tidlig kjente til, sier Mathiassen.

Hun sier at politiet i går eller i dag gikk ut og etterlyste mannen, og at dette skjedde på bakgrunn av helheten i etterforskningen, både vitneavhør og den tekniske etterforskningen.

- Han er etterlyst både i Norge og internasjonalt, i Schengen-området, sier Mathiassen til Dagbladet. Nå ber hun og politiet folk som har sett den aktuelle bilen, en brun SUV av typen Toyota RAV4.

- Vi er interessert i opplysninger om noen har sett denne bilen, også utenfor Hokksund og Buskerud. Det er ikke gitt at han er i nærområdet, sier Mathiassen.

2014-modell

Hun forklarer at politiet har jaktet på mannen «i hvert fall i hele dag».

- Vi har begynt å danne oss et bilde av hva som kan være bakgrunnen for drapet, sier Mathiassen, men vil ikke si noe mer om dette.

I en pressemelding fra politidistriktet står det at politiet har grunn til å tro at siktede «disponerer» bilen.

Bilen som etterlyses, er en brun Toyota Rav4 2014-modell med kjennetegn KT 86796.

- Hvis noen har observert bilen, er politiet interessert i informasjon om dette. Det kan ringes inn på tipstelefon 961 45 601 eller meldes inn i politiets tipsløsning på politi.no, skriver politidistriktet.

ETTERFORSKER DRAP: En mann i 70-åra ble funnet på gata i Hokksund sentrum mandag kveld, og kort tid seinere erklært død på stedet. Politiet etterforsker dødsfallet som mulig drap. Foto: Joakim Fjeldli Vis mer

Hentet pakke

Det var lille julaften drapsofferet, en mann i 70-åra, ble funnet skadd langs en gangvei nær Hokksund sentrum. Han ble erklært død på stedet.

Det kom i går fram at mannen kort tid før drapet hentet ei pakke på posten.

Politiet har mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten etter dødsfallet.

- Den foreløpige obduksjonsrapporten bekrefter at mannen har blitt utsatt for en kriminell handling, jeg kan ikke gå nærmere inn i detaljene på hva obduksjonsrapporten sier, men dette innebærer at vi etterforsker hendelsen som et drap, sier politiadvokat Mathiassen.