Politi-jakt i Åmål i natt

Politiet i Åmål setter inn alle sine ressurser for å finne de to forsvunnende Helgelandsjentene. I går og i natt lette politiet etter jentene i Åmålsdistriktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rømte fra Dønna til «Fucking Åmål»

Politiet i Åmål fikk i går beskjed fra politikammeret i Linköping om å etterforske forsvinningen. Både Interpol og det svenske rikspolitiet jobber også med å finne jentene som rømte hjemmefra etter å ha blitt inspirert av filmen «Fucking Åmål».

- Vi har foreløpig ingen konkrete spor i jakten på de to jentene, sier vaktsjef ved politistasjonen i Åmål, Bertil Lindberg, til Dagbladet. Han understreker imidlertid at saken har høy prioritet hos politiet i Åmål.

Store ressurser

I går var over ti polititjenestefolk ved stasjonen koblet inn i forsvinngen til de to jentene, Det er derimot først i dag politiet vil gå ut å etterlyse jentene i lokale media. Det er også først i dag politiet vil oppsøke ungdomsmiljøer som jentene kan oppholde seg i. Også aktuelle overnattingssteder vil bli saumfart av politiet i dag.

- Vi har et godt signalement på jentene, og vi setter inn de ressursene som kreves for å finne mennesker som er etterlyst via Interpol, fortsetter Lindberg.

- Vi finner dem!

Politiet i den lille byen ved den store innsjøen Vänern har imidlertid stor tro på at de vil finne de to jentene hvis de oppholder seg i byen.

- Dette er en så oversiktelig by med vel 13.000 innbyggere, herav vel 1000 i deres aldersgruppe. Er de her, vil vi før eller siden finne dem, sier Lindberg, som ikke kjenner til lignende historier etter filmen «Fucking Åmål».

- Filmen har riktig nok satt oss på kartet i Skandinavia, men det er første gang politiet i Åmål må kobles inn i saken på grunn av filmen.