Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politi-jakt på ranerne

Store politistyrker leter nå etter de to mennene som ranet en pengetransport-bil i natt. Ranerne truet med AG-3-gevær og lenket to vektere til et gjerde med håndjern.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har sperret av ransområdet og startet de tekniske undersøkelsene i dag tidlig. Det er lensmannen i Nedre Eik

- Vi er interessert i tips. De to ranerne skal være cirka 175 cm høye. De var mørkkledde - med mørke finlandshetter. En av dem hadde antakeligvis østlandsdialekt, forteller politiadjutant Morten Daae ved Drammen politidistrikt til Dagbladet :på nettet.

Politiet vet foreløpig ikke hvordan ranerne kom seg fra åstedet.

Stort pengebeløp

Ranerne brøt opp bilen og tømte den for penger utenfor SpareBank 1 i Arbeidergata 28 i Mjøndalen sentrum. Politiet fikk melding om ranet klokken 03.55.

- Vi vet ennå ikke hvor mye penger bilen inneholdt, sier sikkerhetssjef i Securitas Divisjon Verdi, Morten Østerhaug, til Dagbladet :på nettet.

Men ranerne slo til på slutten av pengetransportens rute, og politiet antar at ranerne kan ha fått med seg store pengebeløp.

Ikke skadd

De to vekterne som kjørte verditransporten er ikke skadd. De var i ferd med å avslutte runden med å samle inn penger fra bankbokser og safer da ranet skjedde. Innsamlingsrunden startet ved 19-tiden i går kveld.

- Vekterne får hjelp av profesjonelle folk, sier Østerhaug. Vekterne har i dag blitt avhørt av politiet.

- Uheldig utvikling

Sikkerhetssjef Østerhaug er bekymret over at det har vært flere liknende ran av pengetransporter.

- Vi opplever en uheldig utvikling. Det kan jeg ikke legge skjul på, sier Østerhaug. Han mener at Securitas' sikkerhetsrutiner er gode nok.

Senest i april ble en verditransport ranet i Lillestrøm sentrum. I fjor høst var det også en rekke pengetransport-ran. Ingen av disse ranene er oppklart.

Ikke signalement

Det var ikke overvåkningskamera på ransåstedet, og politiet har ikke noe signalement av de to ranerne. De vet heller ikke hvor og hvordan de flyktet.

- Vi holder alle muligheter åpne, melder politiadjutant Daae.

Politiet har sperret av ransområdet som ligger like ved jernbanestasjonen i Mjøndalen. I tillegg ble et område på jernbanestasjonen avsperret.

Dagbladet :på nettet følger saken utover dagen.