- Politi-morderen er norsk

Raneren som skjøt politimannen Arne Sigve Klungland, skal være norsk. Det forteller en kilde i ransmiljøet på Østlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Han bedyrer at han hadde en beskjeden rolle i det svært profesjonelle opplegget.

- Etter det jeg forstår, er det en nordmann i dette miljøet som er utpekt som den som skjøt politimannen. Det skal være en viss forbitrelse blant de involverte om at ranet endte med drap, ikke fordi et menneskeliv betyr noe for de brutale ranerne, men fordi politietterforskingen blir langt mer omfattende, og sjansen for oppklaring dermed langt større, sier kilden.

Kriminelle miljøer i Oslo-området formelig koker over av rykter om hva som skjedde under ranet mot Norsk Kontantservice i Stavanger forrige mandag.

- Det kunne vært skrevet ei bok allerede, sier Dagbladets kilde.

Han utelukker ikke at ransmennene sjøl er med på å sette ut rykter, både som tips til politiet og i media.

- Falske rykter

- De etterlater seg blindspor under selve ranet for å forvirre politiet. Hvorfor skulle de ikke sette ut falske rykter om ranet og drapet på politimannen? sier kilden.

Etter det Dagbladet kjenner til, utelukker ikke politiet at ranerne kan ha opptrådt i politiuniformer på et eller annet tidspunkt før, under og etter ranet.

Dette betyr at ranet i Stavanger begynner å likne på ranet mot Postens brevsenter på Oslo S i fjor høst, og det siste ranet mot DnBs tellesentral i Oslo, med et utbytte på 20 millioner kroner. Begge ranene er uoppklarte.

På Oslo S benyttet ranerne blålys på to fluktbiler som sto parkert på plattform 1 på Oslo S. Etter at den ene fluktbilen kom opp på Nordstrand, ble det kastet «spanske ryttere» i veien, for å punktere eventuelle forfølgerbiler. Det samme skjedde i Stavanger.

Politiuniformer

Under ranet mot tellesentralen opptrådte ranerne i politiuniformer, og de ansatte trodde det var snakk om en øvelse. Ranerne kan også ha brukt politiuniformer i Stavanger.

Etter det Dagbladet kjenner til, foretar politiet tekniske undersøkelser for eventuelt å kunne fastslå om det er brukt de samme våpnene som under Oslo S-ranet.

Arne Sigve Klungland (53) skal begraves fra Stavanger domkirke i dag.

GRUNDIGE: Ranerne brukte 12 minutter på å gå gjennom lokalene i Norsk Kontantservice.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer