Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politi-nei til nazimarsjen

Politiet i Oslo har avslått søknaden fra nynazist-gruppen «Boot Boys» som vil arrangere en marsj i Oslo 19. august.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet begrunner avslaget med at nazimarsjen kommer i konflikt med et annet arrangement som skal foregå ved rådhuset i Oslo samme dag.

I går sendte nynazistene en ny søknad om å få marsjere. Den planlagte ruta fra Oslo S. til Youngstorget var opptatt, så de søkte om å få marsjere ved Stortinget og Nationaltheatret.

I går kveld møttes 12 anti-rasistiske organisasjon er for å vurdere hvordan de skulle markere sin avsky mot nazimarsjen. På møtet, som ble holdt i Humanismens Hus i Oslo, var blant annet representanter for flere politiske partier, NOAS, Anti-rasistisk Senter, Norsk Forening mot Antisemittisme, Human-Etisk Forbund, Blitz, Amnesty, Internasjonale Sosialister, Oslo biskop/Oslo Bispedømmeråd og SOS Rasisme.

Møtet vedtok at en markering vil bli gjennomført selv om politiet i Oslo skulle bestemme seg for å nekte nazi-demonstrasjonen i å finne sted.

Politiinspektør Pål Fivel ved Oslo politidistrikt ønsker ikke å kommentere avslaget overfor Dagbladet.no, og viser til at politimester Ingelin Killengren vil svare på spørsmål fra pressen klokka 13 i dag.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer om saken

NAZIMARSJ: Mellom 100 og 150 nazister fra Sverige og Norge deltok i en demonstrasjon i Luvika i Sverige 1. mai i fjor.