Politi-Norge: Sjekk din kommune

Oslo og Tønsberg har soleklart størst økning av årsverk i politiet. Her kan du se status der du bor.

ULIKT FORDELT: Det er store forskjeller i hvordan årsverk i politi- og lensmannsetaten fordeler seg mellom ulike kommuner.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ULIKT FORDELT: Det er store forskjeller i hvordan årsverk i politi- og lensmannsetaten fordeler seg mellom ulike kommuner. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ferske SSB-tall viser en tydelig intern sentralisering innad i politidistrikter de siste to åra.

Samtidig som nesten halvparten av landets kommuner har mistet årsverk i politiet de siste to åra, har hovedsetene i landets nye politidistrikter hatt en stor økning.

Det er ikke bare små kommuner i distriktene som ifølge SSB har mistet politiårsverk de siste to åra - det er også et knippe norske byer.

Den største taperen er i SSB-tallene er Drammen, som tidligere var hovedsete i Søndre Buskerud politidistrikt.

Siden 2016 er 69 årsverk forsvunnet fra Drammen, slik SSB regner det.

Nestleder Paal Knutsen i Politiets Fellesforbund i Sørøst Politidistrikt, er ikke i tvil om at en slik nedgang rammer innbyggerne.

- Det er færre å spille på. De som kanskje merker det best er etterforskerne som jobber med den kriminaliteten som rammer folk flest. I dag sliter de veldig både med kapasiteten og motivasjonen, for de klarer ikke å hjelpe folk, og blir bare færre, sier Knutsen, som mener noen av årsverkene som nå er borte, er politietterforskere.

De siste åra har et titall politijurister i Drammens-området sluttet på grunn av høyt arbeidspress, samtidig som antallet straffesaker i kø hoper seg opp i politidistriktet, og flere midlertidige juriststillinger forsvinner i disse dager, skal man tro Knutsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer