- Politi og ambulanse fikk gisselvarsel samtidig

Helse Førde avviser at de varslet politiet for seint.

- FIKK BESKJED SAMTIDIG: Helse Førde har tidligere innrømmet at de burde varslet politiet om meldingene om en trafikkulykke på Filefjell tidligere enn klokka 17.35 da de selv fikk kunnskap om det klokka 17.21. Meldingene om at det dreide seg om en mulig gisselsituasjon fikk nødetatene vite samtidig, omtrent klokka 17.40. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
- FIKK BESKJED SAMTIDIG: Helse Førde har tidligere innrømmet at de burde varslet politiet om meldingene om en trafikkulykke på Filefjell tidligere enn klokka 17.35 da de selv fikk kunnskap om det klokka 17.21. Meldingene om at det dreide seg om en mulig gisselsituasjon fikk nødetatene vite samtidig, omtrent klokka 17.40. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Medieoppslag i dag om at Helse Førde ikke varslet politiet da de fikk inn telefonmeldinger om bruk av kniv i bussen og at det var en gisselsituasjon der, ser ikke ut for å stemme. Dagbladet meldte også saken i en egen artikkel.

Helse Førde sier politiets operasjonssentral og alarmsentralen fikk meldinger omtrent samtidig.

- Vi har gjennomgått vår telefonlogg for andre gang, og der ser vi at vi fikk to telefonmeldinger om at det var sett en farlig person i bussen. De kom inn klokka 17.40. Klokka 17.42 var det en dialog mellom AMK og politiet om dette, sier kommunikasjonssjef Terje Ulvedal i Helse Førde til Dagbladet.

I telefonmeldingene til AMK ble det sagt at det var kniv i bussen og at det som skjedde ble opplevd som en gisselsituasjon.

Beredskapssjef Jan Petter Sæbø i Helse Førde sier til Dagbladet at han har vært i kontakt med politiet i Sogn og Fjordane som har opplyst til han at politiet også fikk en lignende melding om at det kunne dreie seg om et skarpt oppdrag i 17.40-tida.

- Slik vi har bragt i erfaring går det to minutter fra vi får beskjed om en en farlig person i bussen til politiet blir varslet om det samme. Vi ser nå at våre og politiets telefonlogger er sammenfallende om dette, sier kommunikasjonssjef Terje Ulvedal.