Politi over hele USA stålsetter seg før Ferguson-beslutning

Guvernøren i Missouri har erklært unntakstilstand.

NYE DEMONSTRASJONER: Det er ventet nye store demonstrasjoner når en storjury i St. Louis har tatt en beslutning i saken hvor en hvit politimann skjøt og drepte en afroamerikansk tenåring. Foto: EPA/LARRY W. SMITH
NYE DEMONSTRASJONER: Det er ventet nye store demonstrasjoner når en storjury i St. Louis har tatt en beslutning i saken hvor en hvit politimann skjøt og drepte en afroamerikansk tenåring. Foto: EPA/LARRY W. SMITH Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Guvernør i Missouri, Jay Nixon, har erklært unntakstilstand og satt inn Nasjonalgarden i forkant av beslutningen fra en storjury i St. Louis, melder CNN.

Storjuryen er i løpet av kort tid ventet å beslutte om det skal tas ut tiltale mot den hvite politimann Darren Wilson (28), som skjøt og drepte afroamerikanske Michael Brown (18) i St. Louis-forstaden Ferguson i august i år.

Politidrapet utløste langvarige og voldelige opptøyer og protester mot rasisme og politibrutalitet, som førte til at blant andre president Barack Obama måtte engasjere seg. Nå frykter myndighetene både i St. Louis og i andre deler av USA store voldelige demonstrasjoner når beslutningen kommer.

- Sanseløs vold - I dagene etter Michael Browns død ble fredelige demonstrasjoner ødelagt av sanseløse voldelige handlinger. De stygge scenene var ikke representative for Missouri, og kan ikke bli gjentatt, sa guvernør Nixon i forrige uke.

Fortsatt er det svært ulike versjoner av hva som faktisk skjedde den skjebnesvangre dagen og mange ubesvarte spørsmål. Vitner har hevdet at Brown ikke opptrådte truende da han ble skutt, mens politimannen hevder han handlet i selvforsvar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer