Politi på Østlandet utstyres med kortterminal

Skal kreve inn bøter på stedet fra utenlandske turister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): For utenlandske bilførere som får bot i Norge, skal det nå bli vanskeligere å slippe unna bøtene.

Et prøveprosjekt i regi av Politidirektoratet har nemlig gjort det mulig at politiet på det sørlige Østlandet kan få utenlandske sjåfører til å betale bøter på stedet.

– Dette er et prøveprosjekt der politiet får utlevert håndholdte kortterminaler, og omfatter Oslo politidistrikt og to UP-distrikter, forteller konstituert sjef for Utrykningspolitiet (UP), Roar Skjelbred Larsen, til Dagbladet.no.

I fjor ble utenlandske bilførerer bøtelagt for rundt 35 millioner kroner på norske veier. Fortsatt står bøter for rundt åtte millioner ubetalt, ifølge NRK Østlandssendingen. Utenfor Norden er det få land som Norge samarbeider med om innkreving av bøter.

Dekker flere turiststrekninger

I tillegg til Oslo vil UP-distriktene som omfatter Vestfold, Telemark, Østfold og Follo politidistrikt ta i bruk kortterminaler. Slik blir noen av landets viktigste turistferdselsårer, som E 134 over Haukeli, dekket av prosjektet.

– E 134 over Haukeli går mellom Vestlandet og Østlandet, og når vi har kontroller her, ser vi at 50-60 prosent av de vi stopper er utenlandske bilførere. For oss er det veldig greit å få gjort innkrevingen på stedet, det blir en mye høyere effektivitet, sier fungerende distriktsleder for UP-distrikt Vestfold og Telemark, Ståle Jacobsen, til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer